12 Mermer

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Mermerni efekti

Upotreba prirodnog kamena a naročito glačanog mermera je od davnina davala jedan efekat monumentalnosti i trajnosti što se danas veoma jednostavno postiže upotrebom Mermernih efekata čuvajući prirodni mermer i ostavljajući ga ipak prirodi.

Izgled: poput prirodnog glačanog kanema, najčeščće mermera, gladak, sjajan ili polusjajan, u komadu ili slagan iz blokova.

Primena: dekorisanje detalja enterijera ili celih ambijenata svih javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se želi postići monumentalnost poliranog kamena.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima ili časopisima), ali i neograničeno puno višebojnih kombinacija granulata  ili raznobojnih žilica poput pripodnog kamena.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna, ali se radi dobijanja dodatnog dubokog sjaja kao i   impregnacije može koristiti specijalni vosak DecorWax koji ostavlja efekat vlažne površine. Za površine izložene stalnom vlaženju upotrebljava se bezbojna impregnacija Sandecoshield a za površine izložene koja su izložene habanju koriste se lakovi na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera četake ili valjci, a za nanošenje samog efekta rostfraj špahtle i gleterice kao i razni ručni alati u zavisnosti od željenog efekta, dok za nanošenje završnih impregnacija se koriste četke, valjci, gleterice, špahtlice kao i mekane krpice za poliranje i izglačavanje.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05