10 Brokat

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Brokatni efekti

Umetnost se sada doselila i na zidove pa se upotrebom Brokatnih efekata postiže poseban stepen elegancije koji u kombinaciji sa rasvetom svakom prostoru daju sasvim novu dimenziju glamura.

Izgled: izrazito elegantani i diskretni melirani efekati poput brokata sa sedefastim i/ili metaliziranim i iskričavim komponentama koje se igraju sa svetlošću ambijenta.

Primena: svi ambijenti enterijera javnih, poslovnih i privatnih objekata u kojima se treba postići prostornost i elegancija.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku ili raznim katalozima, ton-kartama i časopisima), kao i bezbroj kombinacija usklađenih sa rasvetom i dekorom ambijenata.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux ili Acryl Primer na vodenoj bazi u adekvatnom koloru a u zavisnosti od zahtevanog tona i željenog efekta. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna jer ga odlikuje izrazita otpornst na mokro pranje a eventualna primena nekih od zaštitnih premaza bi mogla da umanji sam efekat pa se zaštita i ne preporučuje.

Alat: za nanošenje prajmera se koriste valjci sa kraćom dlakom a za efekat set posebnih četaka i dvostepenih plastičnih špahtli ili rostfraj gleterica sa zaobljenim ivicama.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05