13 Velvet

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04

Velvet efekti

Mnoge površine kao i detalji u raznim ambijentima mogu biti oplemenjene Velvet efektima sa najrazličitijim završnim obradama dajući novu originalnost prostorima.

Izgled: finiji ili grublji, sitniji ili krupniji, mekši ili tvrđi somot u mat, sjajnim ili sedefastim izvedbama sa eventualnim metalik, caklucavim ili kristalnim efektima.

Primena: dekorisanje enterijera ambijenata svih javnih, poslovnih i privatnih objekata u datom stilu uz sadejstvo sa postavljenom rasvetom.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima ili časopisima), kao i nebrojeno puno tonova i efekata senčenja.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, … uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna, ali se radi dodatne zaštite, impregnacije ili dobijanja posebnog efekta mogu koristiti bojene transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao i transparentna impregnacija Sandecoshield. Za dobijanje posebnih sjajnih i luminescentnih efekata mogu se koristiti i dodatne impregnacije kao sto su Decor Wax, Decor Star i Arista.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četake ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput paralica, grebalica, nazubljenih rostfraj ili plastičnih špahtli, veštačkih trava, itd.

Održavanje: zbog svoje hrapavosti po potrebi se koristi meka četka uz upotrebu deterdženata ili sapunice. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05