14 Kristal

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Kristalni efekti

Igrajući se sa svetlom i upotrebom Kristalnih efekata na nedekorisane ili prethodno dekorisane površine postiže se visoka doza raskošnosti i svečanosti podižući ambijente na jedan poseban nivo glamura.

Izgled: iskričavo-svetlucav u jednom ili više efekata čiji se odsjaj preliva u više metalik tonova u zavisnosti od svetla kome je izložen.

Primena: dekorisanje enterijera svih javnih, poslovnih i privatnih, uglavnom otmenih, objekata koji imaju dosta veštačkog usmerenog osvetljenja.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova kao i puno tonova po zahtevu (po uzorku ili raznim katalozima), kako bi se sa svojim rasponom prelivanja caklucave refleksije uklopio u ambijent.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux ili Acryl Fondo na vodenoj bazi u adekvatnom koloru. Pojedini od primenjenih materijala se odlikuju izrazitom otpornošću na pranje pa ga nije potrebno dodatno zaštiti, osim kada se koristi na vlažnim mestima izloženim prljanju kada se koristi transparentna impregnacija Sandecoshield koja ne menja krajnji efekat.

Alat: kada se koristi efekat sa prajmerom za nanošenje prajmera se koriste valjci sa kraćom dlakom ili kompesori a za same efekte se koriste četke, razni valjci sa kraćom dlakom ili kompresor, u zavisnosti od željenog efekta.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05