15 Travertino

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Travertino efekti

Travertin kao gradivni elemenat monumentalnih gradjevina poput Rimskog Koloseuma u ovim modernim vremenima veoma često se upotrebljava ali u vidu svoje zamene tj Travertino efektima kao delova prirode uvučenih u ambijente praveći poseban spoj izmedju raznih stilova opremanja prostora.

Izgled: poput prirodnog kamena Travertina tj Sedre, rustičan ili gladak kao glačani kamen, u komadu ili slagan iz blokova, mat ili metalik caklucav sa liskunima ili kristalima, sa patinom ili oksidima.

Primena: dekorisanje detalja enterijera ali i eksterijera celih ambijenata javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se želi naglasiti monumentalnost i dati jedna doza večitosti.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima), ali i neograničeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija sa raznim dodatcima kako bi se postigao prirodni oksidni efekat.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, termoizolacioni sistemi sa stiroporom i kamenom vunom,… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. Radi postizanja dodatnog efekta koriste se tonirane transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao i transparentna impregnacija Sandecoshield. Za dobijanje posebnih sjajnih i luminescentnih efekata mogu se koristiti i dodatne impregnacije kao sto su Decor Star. Za površine izložene habanju ili čak i podove, neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četke ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput paralica, grebalica, fugera, veštačkih trava, tampona itd.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentom ili sapunicom za glatke površine, a za reljefne površine četka sa dugom dlakom takođe sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05