16 Bricks

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Bricks efekti

Kao stari gradivni elemenat cigla je široko rasprostranjena u upotrebi a pogotovo modernizacijom njenog dizajna, pa kao takav Efekat cigle u neograničeno mnogo varijanti zamenjuje pravu ciglu u enterijeru i eksterijeru postižući značajnu uštedu na težini, u prostoru i ceni, sa mogućnošću izrade i preko termoizolacionih sistema ne gubeci na kvalitetu i pri tome dobijajuci efekte koji ne postoje kod pravih cigala. 

Izgled: u svemu poput svih vrsta pravih cigala u svim formatima sa fugama proizvoljnih dimenzija.

Primena: dekorisanje detalja i celih enterijera kao i eksterijera svih javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se želi na jednostavan način zameniti prava cigla ili postići bolji efekati ili kada se rade fasade preko termoizolacionog sistema koji ne bi mogao podneti težinu pravih cigala.

Tonovi: veliki broj osnovnih tonova po katalozima pravih cigala, tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima), ali i neograničeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija sa raznim dodatcima kako bi se postigao efekat cigle kao prirodnog materijala uz proizvoljnu boju maltera tj. fugni.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, postojeća stara opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, keramičke pločice, plastika, staklo, termoizolacioni sistemi sa stiroporom i kamenom vunom… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. Radi postizanja dodatnog efekta koriste se tonirane transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao i transparentna impregnacija Sandecoshield. Za dobijanje posebnih sjajnih i luminescentnih efekata mogu se koristiti i dodatne impregnacije kao sto su Decor Star. Za površine izložene habanju ili čak i podove, neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četke ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput paralica, grebalica, fugera, veštačkih trava, tampona itd.

Održavanje: zbog svoje hrapavosti po potrebi se koristi meka četka uz upotrebu deterdženata ili sapunice. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05