17 Wood

slajd 01
slajd 02
slajd 03

Wood efekti

Tražeći rešenje za upotrebu drveta u dekorisanju ambijenata kao i očuvanju drveća generalno, upotrebom Wood efekta se postiže verna zamena za drvene obloge uz znatno bolje mehaničke karakteristike i trajnost u odnosu na prirodno drvo.

Izgled: poput poslaganih drvenih talpi kao obloga sa svim svojim manje ili više izraženim reljefima i/ili godovima, čvorovima, pukotinama.

Primena: dekorisanje detalja i celih površina u enterijerima kao i eksterijerima svih javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se želi na jednostavan način zameniti prava drvena obloga ili postići bolji, unikatniji ali prvenstveno kvalitetniji, dugotrajniji i otporniji završni materijal nego što je to prirodno drvo.

Tonovi: veliki broj osnovnih tonova po katalozima drvenih obloga ili tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima), ali i nebrojeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija za postizanje efekta prirodnog drveta.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, termoizolacioni sistemi sa stiroporom i kamenom vunom… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. Radi postizanja dodatnog efekta i senčenja koriste se tonirane transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao i transparentna impregnacija Sandecoshield. Za površine izložene habanju ili čak i podove, neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četke ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput tampona za efekat godova, paralica, grebalica, fugera, veštačkih trava, tampona, itd.

Održavanje: zbog svoje hrapavosti po potrebi se koristi meka četka uz upotrebu deterdženata ili sapunice. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05