18 Stena

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Efekti stene

Majka priroda se poigrala pri stvaranju najrazličitijih vrsta stena sa prelepim efektima koje mi uspešno imitiramo pa čak i prevazilazimo u dizajnu sa našim Efektima stena kojima oplemenjujemo ambijente dajući im jedan veoma moćani i skupocen izgled.

Izgled: u svemu poput raznih vrsta prirodnih stena, glatkih, hrapavih, sa ili bez  kaverni ili žilica, mat, sjajnih, metaliziranih, sedefastih, kristalastih, sa ili bez fugni ili spojeva.

Primena: dekorisanje detalja i celih enterijera ali i eksterijera svih javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se želi postići monumentalna raskošnost i postići značajna ušteda u ceni u odnosu na primenu prirodnog kamena ali i ušteda na težini kada se rade fasade preko termoizolacionog sistema koji ne bi mogao podneti težinu kamenih ploča od prirodnih kamena.

Tonovi: ogroman broj proizvoljnih tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima), ali i neograničeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija sa raznim dodatcima kako bi se postigao željeni efekat prirodne stene u komadu ili sa spojevima blokova.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo,termoizolacioni sistemi sa stiroporom i kamenom vunom… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. Radi postizanja dodatnog efekta koriste se tonirane transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao i transparentna impregnacija Sandecoshield. Za dobijanje posebnih sjajnih i luminescentnih efekata mogu se koristiti i dodatne impregnacije kao sto su Decor Star ili Arista. Za površine izložene habanju ili čak i podove, neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četke ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput paralica, grebalica, fugera, veštačkih trava, tampona itd.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentom ili sapunicom za glatke površine, a za reljefne površine četka sa dugom dlakom takođe sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05