19 Beton

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04

Beton efekti

Savremeni trendovi u traženju promena su došle i do industrijskog dizajna gde se kao glavni akter pojavljuje Efekat betona koji se svojim vernim, vizuelnim i taktilnim efektom natur betona veoma lepo uklapa u moderne ambijente privatnog, poslovnog i javnog karaktera. 

Izgled: potpuno identičan izgledu pravog prefabrikovanog ili ručno spravljanog betona po koloru i na dodir, sa spojevima oplate ili livenih betonskih plača i njihovim spojnim elementima, kao i starog oksidiranog i patiniziranog betona.

Primena: dekorisanje detalja i celih enterijera pa i eksterijera svih javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se želi postići odgovor na tzv. industrijski dizajn kao i značajno pojednostavniti i pojeftiniti upotreba betona u dizajnu ali i dobiti mogućnost dobijanja efekta betona uz zadovoljenje termoizolacionh svojstava tj upotreba u termoizolacionom sistemu.

Tonovi: osnovni je standardno sivi ijednačeni ton betona ali je moguće dobiti i velikih broj potpuno proizvoljnih tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima) koji i nisu svojstveni betonu, kao i neograničeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija po izgledu na stari, vlažan, memljivi beton sa mahovinom, lišajevima, rđom, šalitrom i patinom po sebi.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, keramičke pločice, termoizolacioni sistemi sa stiroporom i kamenom vunom… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi. Za eventualno  postizanje dodatnog efekta i senčenja koriste se tonirane transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao sa raznim aditivima ili transparentna impregnacija Sandecoshield za zaštitu od vlage i prljanja bez promene efekta. Za površine izložene habanju ili čak i podove, neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četke ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput paralica, grebalica, fugera, veštačkih trava, tampona, žičanih četki, kronera itd.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentom ili sapunicom za glatke površine, a za reljefne površine četka sa dugom dlakom takođe sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05