21 Antik

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Antički efekti

Neke od prvih dekoracija u istoriji koje su se upotrebljavale za oplemenjivanje prostora danas doživljavaju svoju renesansu upotrebom Antičkih efekata u enterijerima i eksterijerima usklađujući notu vremešnosti ali i svežine.

Izgled: melirani izgled koji se preliva u jednom ili više tonova, kao i izgled starinskog zida koji je izbledeo ili se ljuspa. Po pravilu je uvek mat efekat ali je moguće postići i sjajan i sedefat izgled.

Primena: dekorisanje enterijera i eksterijera uglavnom privatnih objekata uređenih u starinskom stilu.

Tonovi: svi tonovi po katalogu ali i proizvoljni tonovi po zahtevu (uzorcima, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima), kao i neograničeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija koje se mogu koristiti za senčenje i naglašavanje reljefnih površina.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir, … uz prethodnu adekvatnu pripremu koje mogo biti ravne glatke ali i ostati hrapave.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux, Acryl Fondo i Decoprimer na vodenoj bazi koji mogu biti tonirani a u zavisnosti kakav se efekat želi postići. U načelu se dodatna zaštita u vidu transparentne impregnacije Sandecoshield nanosi samo za efekat starog zida kada će biti izložena prljanju i vlazi.

Alat: set posebnih četaka.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom, naročito ukoliko je izvršena impregnacija. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05