22 Peščar

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04

Efekti kamena Peščara

Kamen Peščar nalazi primenu u dekorisanju enterijera ali kada se radi o velikim površinama gde bi njegova upotreba bila skupa, zahtevnim kolorima i svetlucavim efektima kojih nema u prirodi, kada se nema na raspolaganju majstora za postavljanje kamena ili očekujete da ćete u budućnosti menjati dizajn ambijenta upotreba Efekta kamena Peščara je adekvatno, opravdano i brzo rešenje.

Izgled: poput kamena peščara sa sitnim višebojnim ravnomerno raspoređenim tufnicama koji je po pravilu je uvek mat efekat ali je moguće postići i sjajan i sedefat završni izgled.

Primena: dekorisanje detalja i celih enterijera svih javnih, poslovnih i privatnih, objekata u kojim sa želi postići smirena atmosfera ali sa blago polihromatskim efektom.

Tonovi: razni tonovi po katalozima ali i proizvoljni tonovi po zahtevu (uzorcima, raznim katalozima, ton-kartama ili časopisima).

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, presovani medijapan sa reljefom, kraft master, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu. 

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux, Acryl Fondo na vodenoj bazi u traženom tonu. Dodatna zaštita se vrši transparentnom impregnacijom Sandecoshield kada se očekuje intenzivno prljanje ili vlaženje, a ukoliko će površine biti izložene habanju zaštita se vrši sa lakovima na vodenoj bazi.

Alat: i prajmer i efekat se isključivo nanose upotrebom kompresora, a naša preporuka bi bila upotreba HVLP sistema kompresora.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom, naročito ukoliko je izvršena impregnacija. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05