9 Patina

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Patina efekti

Od mirnoće i smirenosti svetlih kolora pa do upečatljivosti i dinamike tamnih kolora poput prirodnih tvorevina, Patina efekatima je moguće ambijente učiniti izrazito skladnim.

Izgled: diskretan i nežno razigran višebojni efekat patinastih struktura, sa ili bez iskričavih komponenti.

Primena: dekorisanje detalja i enterijera svih javnih, poslovnih i privatnih objekata u kojima se treba postići diskretna dinamičnost.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima ili časopisima), ali i sa nebrojeno puno raznih kombinacija usaglašenih sa namenom ambijenta.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Decoprimer ili Acrolux i Acryl Primer na vodenoj bazi u adekvatnim kolorima u zavisnosti od primenjenih materijala i traženih  efekta. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna, ali se radi dodatne impregnacije i zaštite, pogotovo, od vode i vlage može koristiti Sandecoshield transparentna impregnacija takođe na vodenoj bazi, koja ne menja krajnji izgled efekta. Za površine izložene habanju (npr. nameštaj ili čak i podovi) neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera se koriste valjci sa kraćom dlakom a za efeket set posebnih četaka i dvostepenih plastičnih špahtli ili rostfraj gleterica sa zaobljenim ivicama.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05