2 Kamen

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Kameni efekti

Unikatnost efekata prirodnog kamena daju ambijentima jednu notu luksuza i neprolaznosti poput pravog prirodnog kamena, uz bezbroj varijacija koje se lako mogu prilagoditi raznim stilovima opremanja prostora.

Izgled: poput prirodnog kamena, rustičan ili gladak kao glačani kamen, u komadu ili slagan iz blokova, mat ili metalik caklucav sa liskunima ili kristalima, sa patinom ili oksidima.

Primena: dekorisanje detalja enterijera ili celih ambijenata svih javnih, poslovnih i privatnih objekata.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku, raznim katalozima ili časopisima), ili neograničeno puno višebojnih i unikatnih kombinacija.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, … uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koristi Decoprimer na vodenoj bazi za debeloslojne materijale. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna, ali se radi dodatne zaštite, impregnacije ili dobijanja dodatnog efekta mogu koristiti sjajni, polumat ili mat vodeni lakovi, transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil kao i transparentna impregnacija Sandecoshield. Za dobijanje posebnih sjajnih i luminescentnih efekata mogu se koristiti i dodatne impregnacije kao sto su Decor Wax i Decor Star. Za površine izložene habanju ili čak i podove, neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera i završnih premaza četke ili valjci, a za nanošenje reljefa i njihovo oblikovanje rostfraj gleterice i najraznovrsnija paleta ručnih alata u zavisnosti od željenog efekta poput paralica, grebalica, fugera, veštačkih trava, tampona itd.

Održavanje: zbog svoje hrapavosti po potrebi se koristi meka četka uz upotrebu deterdženata ili sapunice. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05