5 Metalik

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Metalik efekti

Svedeni Metalik efekti, poput snežnih površina obasjanih svetlošću punog meseca u noći, daju kristalastu svetlucavost u najrazličitijim bojama koje diskretno naglašavaju osvetljene delove svih vrsta ambijenata.

Izgled: u zavisnosti od primenjene tehnike izgled varira od jednobojno svetlucavo glatke do blago reljefno višebojne metalik strukture koja se preliva u više tonova.

Primena: dekorisanje enterijera pa i eksterijera (u zavisnosti od primenjenog tipa materijala) svih javnih, poslovnih i privatnih, uglavnom raskošnih, objekata kao i umetničkih dela i raznih detalja.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova koji za pojedine efekte može biti i po raznim ton-kartama, tonova na zahtev (po uzorku ili raznim katalozima i časopisima), kao i bezbroj višebojnih kombinacija.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux i Acryl Fondo na vodenoj bazi. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna, ali se radi dobijanja dodatnih efekta mogu koristiti tonirane transparentne emulzije Decor Vel i Decor Sil ili posebni sjajne i luminescentne impregnacije kao sto su Decor Wax i Decor Star.

Alat: četke, razni valjci sa kraćom dlakom, plastične ili rostfraj gleterice sa zaobljenim ivicama. U zavisnosti od željenog efekta i primenjenih materijala moguća je upotreba i kompresora.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05