4 Pesak

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Peščani efekti

Razigranost Peščanih efekata svojim formama dina, talasa, sedimenata ili arhipelaga, kao i refleksijom svetlosti koja, krećući se kroz ambijent, se odlično uklapa u svaki prostor dajući mu izrazitu dinamičnost.

Izgled: kombinacija glatkih i blago hrapavih nakupina finih zrnaca kvarca u raznim granulacijama poput Velikog kanjona ili nekakvih arhipelaga, sa raznim obrisima u proizvoljnom nivou sjaja od svile do velvet sjaja.

Primena: dekorisanje enterijera svih javnih, poslovnih i privatnih objekata gde se igrom svetla i reljefa želi postići dinamična i razigrana atmosfera.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku ili raznim katalozima i časopisima), kao i dvobojnih i njihovih višebojnih bezbroj kombinacija.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux i Acryl Fondo u beloj boji ili u adekvatnom koloru u zavisnosti od primenjenog materijala i traženog efekta. Oba prajmera su na vodenoj bazi. Pošto se radi o proizvodu izuzetne otpornosti čak i na atmosferske uticaje ne zahteva nikakvu dodatnu zaštitu osim eventualne transparentne impregnacije Sandecoshield radi lakšeg održavanja a za površine izložene stalnom važenju i prljanju, koja ne menja krajnji izgled efekta.

Alat: za nanošenje prajmera razni valjci a za sam efekat set posebnih četaka u raznim dimenzijama radi postizanja željenog efekta.

Održavanje: zbog svoje hrapavosti po potrebi se koristi meka četka uz upotrebu deterdženata ili sapunice. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05