8 Pliš i kristal

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04

Plišano-kristalni efekti

Otmenost danas nije teško postići igrajući se sa Plišano-kristalnim efektima i eksperimentišući sa raznim kolorima, načinima aplikacije i izvorima svetlosti dajući ambijentima notu  svečanosti i prostranosti. 

Izgled: caklucavo-iskričav sa raznim šarama čiji se odsjaj preliva u više tonova do izgleda neugaženog snega na sunčevoj svetlosti.

Primena: dekorisanje enterijera svih javnih, poslovnih i privatnih, uglavnom otmenih, objekata koji imaju dosta prirodnog ili veštačkog osvetljenja.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova ali i neograničeno puno tonova po zahtevu (po uzorku, raznim katalozima ili časopisima), kako bi se i sa svojom refleksijom uskladio sa ambijentom.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux ili Acryl Fondo na vodenoj bazi u adekvatnom koloru. Pošto se odlikuje izrazitom otpornošću na pranje nije ga potrebno dodatno zaštiti, osim kada se koristi na vlažnim mestima izloženim prljanju kada se koristi transparentna impregnacija Sandecoshield koja ne menja krajnji efekat.

Alat: za nanošenje prajmera se koriste valjci sa kraćom dlakom a za efekte četke, razni valjci sa kraćom dlakom, plastične ili rostfraj gleterice sa zaobljenim ivicama, poseban alata ’’Spatola in plastica’’ ili kompresor, u zavisnosti od željenog efekta.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05