1 Svila i sedef

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04

Svileno-sedefasti efekti

Veoma otmeni efekti baršuna ili svile za enterijere koji svojim varijacijama u nivou sjaja i obliku diskretne šare objektu daju jednu smirenu i rafiniranu eleganciju visokog stila.

Izgled: poput glatke ili zgužvane svile, sa raznim šarama i obrisima, uglavnom je sjajan ali moguće je dobiti i manje ili više mat, odnosno velvet sjaj.

Primena: dekorisanje enterijera svih javnih, poslovnih i privatnih, uglavnom luksuznih, objekata kao i umetničkih dela i drugih površina.

Tonovi: veliki broj osnovnih kataloških tonova, tonova na zahtev (po uzorku ili raznim katalozima), ali i dvobojnih i višebojnih kombinacija – praktično neograničen.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmer se koriste Acrolux i Acryl Fondo u beloj boji ili u adekvatnom koloru u zavisnosti od primenjenog materijala i traženog efekta. Oba prajmera su na vodenoj bazi. U enterijerima posebna zaštita nije neophodna, ali se radi dodatne impregnacije i zaštite, pogotovo od vode i vlage, može koristiti Sandecoshield transparentna impregnacija takođe na vodenoj bazi, koja ne menja krajnji izgled efekta. Za površine izložene habanju (npr. nameštaj) neophodna je upotreba visokootpornih parket lakova na vodenoj bazi.

Alat: za nanošenje prajmera se koriste valjci sa kraćom dlakom a za efekat set posebnih četaka, razni valjci sa kraćom dlakom, plastične ili rostfraj gleterice sa zaobljenim ivicama ili posebno dizajnirani alat ‘’Spatola in plastica’’ što bi ujedno i bila naša topla preporuka. U zavisnosti od željenog efekta i primenjenih tipova materijala moguća je upotreba i kompresora.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05