6 Velur

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05

Velurni efekti

Nežni efekat prevrnute kože svojom diskretnošcu ali i neuobičajenošću se lepo uklapa u razne ali naročito starinske stilove enterijera dajući im posebnu autentičnost.

Izgled: nežna i blago meka pod prstima poput prevrnute kože pogotovo ako je u koloru prirodne nefarbane kože. Po pravilu je uvek mat efekta.

Primena: dekorisanje enterijera uglavnom privatnih objekata uređenih u posebnom stilu.

Tonovi: svi tonovi po katalogu ali i proizvoljnih tonova po zahtevu, mada su zbog verodostojnosti uglavnom su to braunkasti i oker kolori prirodne kože.

Podloga: hrapavi i glatki malter, glet, beton, kamen, gips, opeka, drvo, iverica, medijapan, metal, plastika, staklo, papir… uz prethodnu adekvatnu pripremu.

Prajmer i zaštita: kao prajmeri se koriste Acrolux ili Acryl Fondo  na vodenoj bazi u adekvatnom koloru. U načelu se dodatna zaštita ne radi kako se ne bi narušio taktilni osećaj ali se može premazati  transparentnom impregnacijom Sandecoshield koristeći isključivo četku.

Alat: set posebnih četaka.

Održavanje: pamučna ili magična krpa sa deterdžentima ili sapunicom, naročito ukoliko je izvršena impregnacija. Alkohol i razni razređivači se ne smeju koristiti!

slajd 01
slajd 02
slajd 03
slajd 04
slajd 05